cookieOptions = {have some cookies?}

"MELAYU BODOH!!" - Seorang Cina Ditumbuk

Sunday, 19 January 2014 | commentsHari ini himpunan membantah kebiadapan Adun PKR Machang Bubuk diteruskan dan kali ini ia dilakukan di depana Pejabat Adun berkenaan di Alma , Bukit Mertajam .

Dianggarkan 500 orang peserta hadir terdiri daripada pengundi Melayu Machang Bubuk , ahli UMNO Bukit Mertajam & juga NGO Melayu . Rata-rata yang hadir begitu marah di atas kebiadapan Adun berkenaan yang lebih sibuk menghina dan mengaibkan PM daripada menjaga kebajikan rakyat di kawasannya .

Mereka juga meletakkan pelbagai kain rentang dan kertas bantahan di depan pejabatnya sebagai tanda protes dan bantahan .
Kehadiran ramai orang Melayu membantah kebiadapan Adun PKR ternyata tidak disenangi pembangkang dan kekecohan telah ditimbulkan oleh seorang lelaki Cina yang mungkin penyokong mereka di situ .

Beliau menjerit " Melayu Bodoh " telah membangkitkan kemarahan peserta himpunan yang hadir dan terus menyerbunya dan menumbuk mukanya . Mujurlah pihak Polis berjaya meleraikan ketegangan dan terus menangkapnya untuk dibawa ke balai polis .

Ternyata kehadiran seorang lelaki Cina yang sudah berani jerit Melayu Bodoh di depan ramai orang Melayu begitu juga kebiadapan Adun PKR Machang Bubuk pastinya memanaskan suhu politik di negeri P.Pinang.

Berita Penuh beserta video insiden
>>> KLIK
Share this article :

Post a Comment

Mohon Pautkan Link & Saya Akan Pautkan Semula :D

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Ini Pentas Kita Anak Muda! - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger