cookieOptions = {have some cookies?}

#MyVOC :Sukarelawan Malaysia Ke Pentas Antarabangsa

Sunday 20 September 2015 | commentsMBM dan KBS secara rasminya telah menubuhkan Komuniti Sukarelawan Belia 1 Malaysia (MyVOC) pada 25 Ogos 2015 di mana komuniti ini akan diterajui oleh Sahabat Majlis Belia Malaysia yang akan bertindak mengumpul sukarelawan dari pelbagai latar belakang profesionalisme untuk dijadikan model dan asas bagi merencana SOP kerja sukarela serta melaksana program-program sukarelawan dari pelbagai bentuk mengikut kemahiran yang ada.

Keperluan mempunyai sukarelawan dari pelbagai bidang ini adalah penting kerana pengalaman pengurusan bencana yang lalu memerlukan sukarelawan yang mempunyai kemahiran yang pelbagai, seperti sukarelawan yang membantu membetulkan rumah, sukarelawan yang mengajar atau memberi motivasi kepada anak-anak, sukarelawan yang membantu dalam menyediakan makan minum dan lain-lain.

Dalam Memperluaskan misi khidmat kesukarelaan kepada masyarakat dikalangan Negara ASEAN, Team MyVOC sedang menganjurkan program ‘KEMBARA ASEAN’ yang akan ke Kota Pariaman, Sumatera Barat, Indonesia dalam menjalankan misi kesukarelaan pendidikan, alam sekitar/maritim dan kemasyarakatan.

Misi selama 5 hari yang bermula hari ini akan berlangsung sehingga 17 September 2015 dan diketuai oleh Sdr. Rizan Hassan (KP MBM) dibantu oleh Sdr Hasnul Hanif Harun (Exco MBM).

Seramai 11 orang terlibat dengan misi ini yang terdiri dari pelajar tahun akhir pelbagai fakulti di Universiti Malaysia Pahang.

OrangMuda
Share this article :

Post a Comment

Mohon Pautkan Link & Saya Akan Pautkan Semula :D

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Ini Pentas Kita Anak Muda! - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger